Ghí speciál 220ml česnek a sůl
Kdo by nemiloval topinky s česnekem! A že s opékají na sádle? Ale kdeže. Zkuste to na másle.
Co je ghí?
Ghí je máselný tuk, který se vyrábí přepuštěním másla. Z másla se odstranění voda a mléčné bílkoviny. Ghí má vysoký kouřový bod a dlouhou trvanlivost, dokonce nemusí být skladováno v lednici. Ghí Neobsahuje laktózu ani mléčnou bílkovinu, což ho činí vhodným pro lidi s laktózovou intolerancí. Pro řadu jedinců tak může být lépe stravitelnější než běžné máslo.
Ghí dodává jídlu bohatou a lahodnou máslovou chuť. Má také jemně oříškový aroma, které zvyšuje komplexnost chuti pokrmu.
Kombinace ghí, česneku a soli vytvoří z každého vašeho pokrmu delikatesu.
✅ Nepřepaluje se
✅ Není nutné chladit
✅ Dlouhá trvanlivost
✅ Vyrobeno v ČR
Jak používat ghí
Ghí (přepuštěné máslo) lze použít v teplé kuchyni všude tam, kde byste použili jakýkoliv jiný tuk. Má vysoký bod zápalu, proto se nepřipaluje.
- Ideální na smažení
- Dá šmrnc vaší polévce i omáčce.
- Dušená zelenina na ghí je bezkonkurenční.
- Lze i namazat na chléb a jíst za studena.
- Na přípravu masa a ryb
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota: 3677 kJ/878 kcal
Tuky: 99,4%;
Nasycené mastné kyseliny: 70 g
Bílkoviny: 0,1 g
Sacharidy: < 0,01 g
Cukry: < 0,01 g
Sůl: < 0,01 g
Chleba hoďte do topinkovače a potřete je česnekovým ghíčkem se solí.
A to je celé. Delikatesa.
Až budete vařit bramboračku, nebo třeba špenátovou polévku, osmahněte zeleninu na ghíčku s česnekem a solí.
Při grilovačce mějte tuhle skleničku taky určitě po ruce. Hotové maso potřete opět touhle dobrotou.
Tahle letní novinka se u vás určitě neztratí.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ghí |
---|---|
Složení: | bezvodý máselný tuk min. 99%, výluh česnek do 0,5%, sůl do 0,5% |
Obal: | sklo |
Trvanlivost: | 12 měsíců, skladovat při teplotě do 25°C, po otevření spotřebujte do třech měsíců |
Země původu: | Česká republika |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.