Ghí přepuštěné máslo 720ml
Potřebujete uvařit rychlou večeři pro celou rodinu a doma je jen okoralý chleba? Chleba obalte v ušlehaném vajíčku a opečte na ghíčku. Potřete hořčicí, posypte pažitkou nebo nakrájenou cibulkou a perfektní večeře je na stole! Všichni si budou chtít přidat.
Co je ghí?
Ghí je máselný tuk, který se vyrábí přepuštěním másla. Z másla se odstranění voda a mléčné bílkoviny. Ghí má vysoký kouřový bod a dlouhou trvanlivost, dokonce nemusí být skladováno v lednici. Ghí Neobsahuje laktózu ani mléčnou bílkovinu, což ho činí vhodným pro lidi s laktózovou intolerancí. Pro řadu jedinců tak může být lépe stravitelnější než běžné máslo.
Ghí dodává jídlu bohatou a lahodnou máslovou chuť. Má také jemně oříškový aroma, které zvyšuje komplexnost chuti pokrmu.
✅ Nepřepaluje se
✅ Není nutné chladit
✅ Dlouhá trvanlivost
✅ Vyrobeno v ČR
Jak používat ghí
Ghí (přepuštěné máslo) lze použít v teplé kuchyni všude tam, kde byste použili jakýkoliv jiný tuk. Má vysoký bod zápalu, proto se nepřipaluje.
- Ideální na smažení – pravý vídeňák se dělá na přepuštěném másle.
- Dá šmrnc vaší polévce i omáčce.
- Dušená zelenina na ghí je bezkonkurenční.
- Při pečení lze ghíčkem nahradit všechny margaríny a máslo.
- Lze i namazat na chléb a jíst za studena.
- Na přípravu masa a ryb
Výživové údaje na 100g
Energetická hodnota: 3677 kJ/878 kcal
Tuky: 99,4%;
Nasycené mastné kyseliny: 70 g
Bílkoviny: 0,1 g
Sacharidy: < 0,01 g
Cukry: < 0,01 g
Sůl: < 0,01 g
Potřebujete uvařit rychlou večeři pro celou rodinu a doma je jen okoralý chleba? Chleba obalte v ušlehaném vajíčku a opečte na ghíčku. Potřete hořčicí, posypte pažitkou nebo nakrájenou cibulkou a jste královna kuchyně! Všichni si budou chtít přidat.
Ghíčko udělá z každého jídla delikatesu!
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ghí |
---|---|
Obal: | sklo |
Trvanlivost: | 24 měsíců od data výroby, skladovat při teplotě do 25 stupňů, po otevření spotřebujte do třech měsíců |
Složení: | bezvodý máslený tuk min. 99% |
Země původu: | Česká republika |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.