Potřebujete poradit?

Jak použít sušené ovoce mrazem?
Máte doma zásoby lyofilizovaného ovoce a nevíte co s ním? Nechcete už jen tak zobat ovoce, ale nějak ho využít? Máme pro vás několik tipů, co vše se dá s lyofilizovaným ovocem připravit. Zjistěte více o lyofilizovaném ovoci a jeho výhodách v našem blogovém článku.
Kaše s lyofilizovanými malinami
Nastartujte svůj den se snídaní a lyofilizovaným ovocem plným vitamínů. Ozdobte si vaši ranní ovesnou kaši lyofilizovanými malinami. Mimo ovesné, pohankové či rýžové kaše, můžete přidat lyofilizované ovoce také do krupičné kaše. Ovoce můžete jemně nadrtit, aby vám vznikl prášek, který snadno do kterékoliv kaše zamícháte. Kromě malin doporučujeme také lyofilizované jahody nebo mango.
Müsli s jogurtem a lyofilizovaným ovocem
Dalším tipem na snídani je oblíbené müsli s bílým jogurtem, které můžete ozdobit lyofilizovaným ovocem. Zvolte mrazem sušené plátky banánu, lyofilizované jahody či maliny. Můžete je i nadrtit na prášek a vmíchat do jogurtu.
Smoothie ze sušeného ovoce mrazem
Pokud jste milovníkem ovoce, pak vás jistě potěší smoothie plné ovoce. Ať je léto nebo zima, vždy si pomocí lyofilizovaného ovoce dopřejte tu nejlepší chuť ovoce. Základem smoothie můžete zvolit mléko, jak rostlinné, tak i klasické, a pak už stačí jen přidat lyofilizované ovoce, které máte rádi. Může to být i kombinace více druhů jako například mango, banán a jahody.
Karafa vody a jiné nápoje
V létě nejspíš každý z nás někdy pil vodu s ledem, mátou, citronem nebo pomerančem. Ozvláštněte tuto karafu přidáním mrazem sušených malin a manga. Také do jiných limonád můžete využít ovoce, které máte rádi a doplnit tak příjem vitamínů. Na přípitek si do šumivého šampaňského přidejte lyofilizované jahody! Pokud si rádi dáte gin a tonik i do něj lze přidat lyofilizované ovoce. Pro tento drink se budou hodit lyofilizované maliny, ale fantazii se meze nekladou, a tak sami můžete posoudit, co je nejlepší!
Čokoláda s mrazem sušeným ovocem
Pokud už nechcete zobat lyofilizované ovoce jen tak samotné, namočte si jej do čokolády! Tak se neotálejte a namočte si lyofilizovaný banán do čokolády. Zaručeně vám to zlepší náladu během náročného dne a budete si tak moct vychutnat vynikající chuť čokolády s příchutí čerstvého ovoce, které máte rádi. Další možností pak je i posypání vaší oblíbené čokolády kousky lyofilizovaného ovoce.
Jahodová pěna z lyofilizovaných jahod
Dělávala vám babička jahodovou pěnu? Máte na ni chuť? Můžete si ji udělat z lyofilizovaných jahod a nemusíte tak čekat na dobu sklizně. Rozšlehejte smetanu s moučkovým cukrem. Jahody si nadrťte na prášek, přidejte ho a naposledy rozšlehejte. Nakonec pěnu ozdobte celými kousky jahody a přidat můžete také lísteček máty.
Ne/pečení s lyofilizovaným ovocem
Pokud se chystáte udělat dort, buchtu, muffiny nebo koláče či palačinky, zkuste přidat i lyofilizované ovoce. Ovoce můžete dát jak na ozdobu, tak přidat do krému, korpusu či cukroví. Můžete tak dezert dochutit, ale i obarvit. Výjimečně dobrý je krém z lyofilizovaných plátků manga, který navíc dodá vašim dezertům nádech exotiky.
Maska na obličej a ovoce sušené mrazem
Posledním způsobem využití je domácí maska na obličej. Pokud vám zbyla poslední hrst lyofilizovaných jahod, využijte je na výrobu domácí masky. Dále budete potřebovat 2 lžíce medu, 1 lžíci kokosového oleje (nebo olivového) a pár kapek citronové šťávy. Všechny složky pouze promícháte a můžete nanášet na pleť a necháte několik minut působit. Pokud máte mastnější pleť, omezte olej, pokud máte suchou pleť, buďte zase opatrní s citrónovou šťávou.